Безумна лесна и безумно вкусна- лятна наслада за всички почитатели на леките десерти (видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Безумна лесна и безумно вкусна- лятна наслада за всички почитатели на леките десерти (видео)
Безумна лесна и безумно вкусна- лятна наслада за всички почитатели на леките десерти (видео)
29460
Безумна лесна и безумно вкусна- лятна наслада за всички почитатели на леките десерти (видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви споделим невероятна рецепта . Ще готвим "Виенска торта" - това е толкова вкусни и определено си заслужава вниманието ви. На външен вид и вкус е такъв, че може лесно да се сервира на празнична трапеза. 

 

 

Съставки

1 кг извара
100 г масло
190 г захар
10 г ванилия
5  яйца
25 г нишесте
кора от един лимон
250 г  заквасена сметана
40 г пудра захар
щипка ванилия

 

Подготовка

Първо трябва да пасирате изварата. Най-добре е да я смилате с пасатор, но при липса на това можете да използвате фино ренде или сито.

В отделна купа смесете меко масло, захар и ванилова захар. Разбийте масата с миксер за 3-4 минути.

След това добавете едно по едно яйцата със стайна температура. След всяка нужда разбийте всичко добре.

Сега можете да добавяте извара към яйцата на части. Добавете малко и продължете да разбивате с миксер.

Когато добавите цялата  извара, добавете нишестето и лимоновата кора. Отново разбъркайте добре.

Изсипете изварата в съд за печене. Тя трябва да бъде предварително обработена. Или намажете с масло и брашно, или покрийте с хартия за печене.

Печете виенския чийзкейк за около 60-70 минути на 150 градуса в предварително загрята фурна.

След края на времето отворете вратичката на фурната и оставете там за още 30 минути. След това извадете от формата и го оставете да се охлади напълно. След това покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за една нощ.

За крема се нуждаете от прясна гъста и мазна заквасена сметана. 

След това разбийте гъстата охладена заквасена сметана с миксер заедно с пудрата захар и ванилия. Нанесете готовия крем върху цялата повърхност с помощта на шпатула или сладкарски плик. Добър апетит!

Ако сте харесали вкусната торта може  и да погледнете видеото, с което ще ви стане още по- ясен процеса.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft