Днес ще ви споделим невероятна рецепта . Ще готвим "Виенска торта" - това е толкова вкусни и определено си заслужава вниманието ви. На външен вид и вкус е такъв, че може лесно да се сервира на празнична трапеза.
Съставки
1 кг извара
100 г масло
190 г захар
10 г ванилия
5 яйца
25 г нишесте
кора от един лимон
250 г заквасена сметана
40 г пудра захар
щипка ванилия
Подготовка
Първо трябва да пасирате изварата. Най-добре е да я смилате с пасатор, но при липса на това можете да използвате фино ренде или сито.
В отделна купа смесете меко масло, захар и ванилова захар. Разбийте масата с миксер за 3-4 минути.
След това добавете едно по едно яйцата със стайна температура. След всяка нужда разбийте всичко добре.
Сега можете да добавяте извара към яйцата на части. Добавете малко и продължете да разбивате с миксер.
Когато добавите цялата извара, добавете нишестето и лимоновата кора. Отново разбъркайте добре.
Изсипете изварата в съд за печене. Тя трябва да бъде предварително обработена. Или намажете с масло и брашно, или покрийте с хартия за печене.
Печете виенския чийзкейк за около 60-70 минути на 150 градуса в предварително загрята фурна.
След края на времето отворете вратичката на фурната и оставете там за още 30 минути. След това извадете от формата и го оставете да се охлади напълно. След това покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за една нощ.
За крема се нуждаете от прясна гъста и мазна заквасена сметана.
След това разбийте гъстата охладена заквасена сметана с миксер заедно с пудрата захар и ванилия. Нанесете готовия крем върху цялата повърхност с помощта на шпатула или сладкарски плик. Добър апетит!
Ако сте харесали вкусната торта може и да погледнете видеото, с което ще ви стане още по- ясен процеса.