За основата:
160 гр. брашно
80 гр. масло или маргарин
1 яйце
50 гр. захар
1 щипка сол
1 чаена лъжичка какао
Крем:
300 гр. праскови
350 гр. вода
4 супени лъжици захар
2 пудинга ванилия
60 гр. бял шоколад
200 гр. локум
Освен това:
100 гр. какаови бисквити, течен шоколад, чаша прясно мляко, кокос или смлени бисквити
Разбъркайте добре брашното и маслото с ръце - стрийте ги с пръсти. Добавете яйцата, захарта и малко сол и омесете добре. Накрая добавете какаото и месете, докато нашари сместа. Разпределете тестото във форма, набодете го с вилица и сложете да се пече на 180 градуса 10-15 минути.
В същото време обелете и нарежете на ситно прасковите. С вилица ги намачкайте (не трябва да се кашести) и ги поставете да се варят във вода. Когато се сварят, добавете водата и захарта, и изчакайте отново всичко да заври, след което добавете двата пудинга, разредени със 100 мл вода. В сварения пудинг добавете ситно нарязания локум и шоколада, натрошен на дребни парченца. Хубаво разбъркайте, докато се разтопят. Така приготвения крем излейте върху основата и оставете за кратко в хладилник да се охлади.
Разтопете леко течния шоколад на водна баня и го намажете върху крема. Отгоре поставете от какаовите бисквити, потопени в мляко, а над тях обилно наръсете с кокос или смлени бисквити.
Отново оставете тортата добре да стегне, преди да поднесете.