Безумно вкусен сладкиш с праскови, бял шоколад и локум

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Безумно вкусен сладкиш с праскови, бял шоколад и локум
Безумно вкусен сладкиш с праскови, бял шоколад и локум
admin
Добавена от: admin
28570
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:
160 гр. брашно
80 гр. масло или маргарин
1 яйце
50 гр. захар
1 щипка сол
1 чаена лъжичка какао
Крем:
300 гр. праскови
350 гр. вода
4 супени лъжици захар
2 пудинга ванилия
60 гр. бял шоколад
200 гр. локум
Освен това:
100 гр. какаови бисквити, течен шоколад, чаша прясно мляко, кокос или смлени бисквити

Разбъркайте добре брашното и маслото с ръце - стрийте ги с пръсти. Добавете яйцата, захарта и малко сол и омесете добре. Накрая добавете какаото и месете, докато нашари сместа. Разпределете тестото във форма, набодете го с вилица и сложете да се пече на 180 градуса 10-15 минути.

В същото време обелете и нарежете на ситно прасковите. С вилица ги намачкайте (не трябва да се кашести) и ги поставете да се варят във вода. Когато се сварят, добавете водата и захарта, и изчакайте отново всичко да заври, след което добавете двата пудинга, разредени със 100 мл вода. В сварения пудинг добавете ситно нарязания локум и шоколада, натрошен на дребни парченца. Хубаво разбъркайте, докато се разтопят. Така приготвения крем излейте върху основата и оставете за кратко в хладилник да се охлади. 
Разтопете леко течния шоколад на водна баня и го намажете върху крема. Отгоре поставете от какаовите бисквити, потопени в мляко, а над тях обилно наръсете с кокос или смлени бисквити.

Отново оставете тортата добре да стегне, преди да поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft