Безценни тайни за вкусно приготвяне на пилешки дробчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Безценни тайни за вкусно приготвяне на пилешки дробчета
Безценни тайни за вкусно приготвяне на пилешки дробчета
17872
Безценни тайни за вкусно приготвяне на пилешки дробчета
какво четем
Приготвяне: 5 мин
Готвене: 15 мин
Общо: 20 мин
Хранителна стойност: 300 kcal
Необходими продукти

300 г пилешки дробчета

1 глава лук

1 морков

3-4 супени лъжици заквасена сметана

4 супени лъжици олио

сол и пипер на вкус

Има много начини да се направи пилешки черен дроб . Някои домакини предпочитат пържени ястия, други се опитват да готвят с помощта на фурна.

Е, искам да ви разкажа за един метод, който не беше толкова отдавна, но аз напълно се влюбих в него, както и цялото ми семейство.

Сърфирайки в интернет в търсене на идеи, които биха били толкова вкусни, но лесни да се приготвят за вечеря, се натъкнах на рецепта на пенсионерката Олга Павлова - Печено пиле, задушено със заквасена сметана .

След първоначалната подготовка осъзнах, че това ястие - ще създаде истински фурор!

Готвенето е не повече от 15-20 минути, калоричното съдържание е минимално, а цялото семейство е във възторг. Да не говорим за многото ползи от черния дроб!

 

Пилешки дробчета в заквасена сметана с лук

Предлагаме ви да научите рецептата за приготвяне на пилешки дробчета с лук и моркови, задушени в заквасена сметана. Практичните домакини ще я оценят!

СЪСТАВКИТЕ

300 г пилешки дробчета

1 глава лук

1 морков

3-4 супени лъжици заквасена сметана

4 супени лъжици олио

сол и пипер на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Нарежете лука на полумесеци. Морковите натрийте на ренде. На загретия тиган с олио, запържете лука за 2 минути, след това добавете моркови, сол и черен пипер.

Запържете зеленчуците под капак за 5 минути.

Дробчетата се измиват, ако искате премахвате ципите, ако ги има и нарязвате на малки парченца.

Прехвърлете лука и морковите от тигана в чиния. В останалото масло на средна температура, гответе дробчетата от двете страни докато си сменят цвета (не повече от 2 минути от всяка страна).

Добавете лука с морковите към черния дроб и ги гответе в продължение на 5 минути, като внимателно се разбъркват.

Добавете 3-4 супени лъжици заквасена сметана, осолете и поръсете с черен пипер. Гответе в заквасената сметана на средна температура още 5 минути.

Това е всичко, ордьовърът с пилешки дробчета в заквасена сметана са готови. При сервиране можете да украсите със зеленчуци и настъргани яйца на ренде.

Бон апетит!

За да видите по-подробния процес на приготвяне на задушен пилешки дробчета в заквасена сметана , гледайте този видеоклип.

Пилешките дробчета, приготвени по тази рецепта, са много бързо ястие , така че е удобно да ги готвим за вечеря в делничните дни.

Не забравяйте да вземете под внимание тази рецепта и не забравяйте да разкажете за това на вашите приятели в социалните мрежи, те със сигурност ще ви бъдат благодарни за това!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft