Белгийски вафлички (Гофрети)
22 Декември 2011
19877
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Белтъците на яйцата се отделят от жълтъците и се разбиват с миксер на гъста пяна.
Прибавят се последователно жълтъците и 3 с. л. захар.
Останалата захар се разбърква с маята и 1 ч. ч. топло прясно мляко.
Слагат се 1-2 с. л. брашно и се разбива.
Изчаква се 10 минути, докато шупне маята, след което сместа се сипва при яйцата.
Разбърква се и се добавя предварително пресятото брашно.
Постепенно се сипват останалото прясно мляко и разтопеното краве масло.
Ароматизира се с 1 ванилия на прах и тестото се оставя да втасва на топло 1-2 часа (може и в хладилник за една вечер). От втасалото тесто се изпичат гофрети.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари