18 Август 2016
17225
Снимков материал: pixabay.com
Разбитите белтъци - много красива украса на всеки дбазъс деликатес и важен елемент на много ястия. Така например, целувките няма да станат идеални, ако белтъците не са добре разбити. Дори и перфектната домакиня претърпява провали в това важно дейстиве - кремът не става пухкав и светъл, и е по-скоро течен, отколкото плътен.
Сега ще ви покажем единствения правилен начин: само за 7 минути ще имате най-пухкавия и въздушен сняг, който сте виждали!
Как да разбием белтъците:
ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:
- миксер
- тенджера с вода
- купа за разбиване
- белтъци
- захар
ПРИГОТВЯНЕ:
- Налейте в тенджерата вода и я оставете да заври. Отделете белтъците в купа и я поставете на водна баня над тенджерата.
- Използвайте ръкохватки, за да не се опарите, като държите купата. Внимателно започнете да разбивате белтъците със захарта над врящата вода, докато захарта се разтопи и белтъците се загреят до желаната температура. Отнема около 2 минути. Белтъкът не трябва да бъде прекалено горещ, иначе може да се пресече!
- Дръпнете купата от котлона и продължете да биете с миксера още около 7-та минути. Ще бъдете изненадани от резултата - кремът ще бъде бухнал и въздушен и ще увеличи размера си приблизително три пъти!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари