Белтъците са за целувки, а от жълтъците правя тези сладки захаринки - похрупваме ги с кеф с кафенцето и чая!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Белтъците са за целувки, а от жълтъците правя тези сладки захаринки - похрупваме ги с кеф с кафенцето и чая!
Белтъците са за целувки, а от жълтъците правя тези сладки захаринки - похрупваме ги с кеф с...
36031
Белтъците са за целувки, а от жълтъците правя тези сладки захаринки - похрупваме ги с кеф с кафенцето и чая!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате домашно приготвените сладки, това е точно за вас! Често се чудим какво да правим останалите от целувки жълтъци - е, ето го перфектния вариант: малки захаринки - захарни сладки от жълтъци. Ще изпълнят кухнята с неземен аромат, а домашните ви ще ги обожават! 

Съставки:

200 гр.

брашно

4 жълтъка

2 с.л. масло

1 с.л. захар

2 с.л. сметана

2 с.л. лимонени кори

ванилова захар

Приготвяне:

  1. В купа пресейте брашното, а след това направете в средата вдлъбнатина и нарежете вътре с остър нож студеното масло, добавете захарта, жълтъците, заквасената сметана, ваниловата захар и настърганата лимонена кора. Замесете меко, еластично тесто.
  2. Късайте от тестото малки топчици, оформете на фитил, а после завийте на геврече и прищипете добре краищата.
  3. Потопете бисквитките в захарта и ги подредете върху хартия за печене, с която сте покрили тавичката.
  4. Пъхнете бисквитките в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути, докато бисквитките станат златисти.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft