6 белтъка
1 с. л. вода
2 щипки сол
100 г спанак, тънко нарязан
1 с. л. зехтин
за гарниране:
1 с. л. зехтин
1 стрък зелен лук, ситно нарязан
1 тиквичка, нарязана на малки кубчета
1 червена чушка, ситно нарязана
200 г чери домати или обелени и нарязани на ситно домати
1 ч. л. доматено пюре
4 с. л. вода
сол и пипер на вкус
Сосът за гарниране се приготвя, като зехтинът се загрява и лукът, тиквичката и чушката се сотират в него, докато се зачервят. Добавят се доматите, пюрето и водата и се подправя със сол и пипер на вкус.
Белтъците се разбиват на сняг със солта и водата, добавя се спанакът. Сместа се разделя на четири.
Зехтинът се загрява и се сипва омлетът. Пържи се на умерен огън под капак, докато повърхността леко се втвърди. В средата се слага от сосът за гарниране и омлетът се сгъва на две. Поднася се с айрян или прясно мляко.