Беляши

вход през zajenata.bg
Беляши
admin
Добавена от: admin
9891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
черен пипер и сол на вкус
1 щипка кориандър
1 глава лук
250 г кайма (смес)
1 ч. л. сол
2 с. л. краве масло
3 с. л. захар
1/2 кубче мая
1 белтък
1 яйце
250 мл прясно мляко
олио за пържене 

Маята се разтваря в млякото. Добавят се 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно. Сместа се разбърква, покрива се с кърпа и се оставя да шупне.
Брашното се сипва в дълбока купа и в средата се оформя кладенче, в което се излива маята. Добавят се 2 с. л. захар, солта, яйцето и белтъкът и се замесва тесто. Тестото се разделя на три топки и се оставя да втасва.
Каймата се смесва с нарязания наситно лук.
Подправя се с кориандъра, солта и черния пипер и се разбърква.
Едната топка тесто се разточва на тънка кора и с помощта на пръстен се оформят кръгове.
Всеки кръг от тесто се пълни с кайма и се завива, така че да се вижда плънката.
Беляшите се пържат в нагорещено олио първо откъм каймата, след което се обръщат и се пържат до златисто.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft