Беляши
22 Декември 2011
9891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря в млякото. Добавят се 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно. Сместа се разбърква, покрива се с кърпа и се оставя да шупне.
Брашното се сипва в дълбока купа и в средата се оформя кладенче, в което се излива маята. Добавят се 2 с. л. захар, солта, яйцето и белтъкът и се замесва тесто. Тестото се разделя на три топки и се оставя да втасва.
Каймата се смесва с нарязания наситно лук.
Подправя се с кориандъра, солта и черния пипер и се разбърква.
Едната топка тесто се разточва на тънка кора и с помощта на пръстен се оформят кръгове.
Всеки кръг от тесто се пълни с кайма и се завива, така че да се вижда плънката.
Беляшите се пържат в нагорещено олио първо откъм каймата, след което се обръщат и се пържат до златисто.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари