За блата:
159 г краве масло
1 яйце
80 г пудра захар
100 мл коняк
кората на 1 лимон
1/2 бакпулвер
250 г брашно
За пълнежа:
100 г смлени орехи
160 г захар
3 супени лъжици прясно мляко
2 праха ванилия
50 г стафиди
За бисквитеното тесто:
2 яйца
40 г захар
40 г брашно
1 прах ванилия
За глазурата:
2 белтъка
100 г захар
Приготвяне на блата: Брашното с бакпулвера се изсипва върху дъска. Прави се кладенче, в средата на което се изсипват яйцето, захарта, конякът, лимоновата кора (настъргана), а наоколо се слага маслото, нарязано на парченца. С ръка се меси отвън навътре. Замесва се тесто и се разстила в четвъртита тавичка, намазана с масло.
Приготвяне на пълнежа: Смлените орехи, захарта, млякото, ванилията и стафидите се разбъркват добре. Сместа се изсипва върху блата и отгоре се покрива с бисквитено тесто.
Приготвяне на бисквитеното тесто: Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното и белтъците, разбити на сняг. Всичко се разбърква и се изсипва върху плънката. Пече се в умерена фурна. На глазурата: Белтъците се разбиват на сняг със захарта. След като сладкишът изстине, се намазва с глазурата. Реже се, като засъхне.