50 гр. от захарта се разбива с 4 яйца на пяна. Бадемите се запичат в сух тиган на тих огън. 6 белтъка се разбиват на твърд сняг, постепенно се добавя останалата захар. Маслените бисквити се натрошават.
Към жълтъците се добавят половината от белтъчния сняг, бадемите, натрошените бисквити, ванилията и канелата. Разбърква се внимателно с дървена лъжица, за да не спадне обемът. Остатъкът от белтъците и втечненото масло се прибавят внимателно към сместа – лъжица по лъжица. Форма за печене се намаслява и вътре се прехвърля тестото. Пече се 25 минути на 180 градуса.
Приготвяне на крема:
В тенджерка се смесват брашното, един жълтък и млякото и се загряват до завиране при непрекъснато бъркане. Снема се от огъня и се оставя да изстине. Маслото се разбива на пяна, смесва се с пудрата захар и конфитюра. Лъжица по лъжица се добавя сместа с брашното. Разбърква се.
Сладкишът се изважда от формата за печене, разрязва се на 3 блата и те отново се съединяват с крема. Украсява се с начупените бадеми и пудра захар, а може да се забодат и няколко пресни череши (вишни)
Берлински черешов сладкиш
13 Юли 2012
31840
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари