Беше ми останал стар хляб, а е грехота да се хвърля, тогава се сетих за тази рецепта на етърва ми, каква вкусотийка стана

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Беше ми останал стар хляб, а е грехота да се хвърля, тогава се сетих за тази рецепта на етърва ми, каква вкусотийка стана
Беше ми останал стар хляб, а е грехота да се хвърля, тогава се сетих за тази рецепта на етърва...
320689
Беше ми останал стар хляб, а е грехота да се хвърля, тогава се сетих за тази рецепта на етърва ми, каква вкусотийка стана
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Останал ви е стар хляб в хладилника и се чудите дали да го изхвърлите – не, пригответе си тази вкусотия!

Колко пъти ни остава от вчерашния хляб в хладилника, а нашите хора вече купили нов?! В повечето случаи не ни остава друго, освен две неща – да го пробутаме на мъжа си или да го изхвърлим.

Не, не правете нито едно от двете, а просто си пригответе този бърз и страшно вкусен аламинут от вашия стар хляб. Гарантираме, че се получава супер вкусотия, с която може да вечеряте или закусите съвсем спокойно.

 

Страшна и бърза вкусотия от нашия стар хляб, който не сме изхвърлили

Рецептата за нашата вкусотия от останал хляб е следната – трябват ни само хлябът, около 150 грама сирене, 150-200 грама кашкавал, четири яйца, 300 грама кисело мляко, лъжичка сода бикарбонат, малко сол и половин чаша олио.

 

И така, започваме да приготвяме вкусотията от стар хляб като нарязваме хляба на кубчета и го слагаме в тавичка, която предварително сме намазнили с олиото.

Върху него щедро поръсваме натрошеното сирене и добре разбиваме яйцата, за да направим заливката.

Към яйцата прибавяме киселото мляко, олиото и солта, а после изсипваме всичко това върхусиренето и хляба.

Печем във силно загрятата фурна на около 250-300 градуса за близо двадесетина минути. Накрая, когато вече всичко е готово, настъргваме кашкавала и го оставяме да се запече допълнително, докато се размекне и разлее с приятен златист цвят върху ястието ни.

Вадим от фурната и сервираме още топло. Може да е евтино и направено от останал хляб, но вкусът му изобщо няма да ви разочарова, напротив – доста ще ви се услади.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft