Тези кюфтенца от наденица стават чудно вкусни
Предлагаме ви рецептата за кюфтенца от наденица и още нещо. Идея си нямате колко са апетитни и вкусни.
Чудно вкусни и много различни кюфтенца от наденица
Трябват ни 500 грама ловджийска наденица, шест филии сух хляб, една лъжица брашно, две лъжици грис, 300 грама спанак, малко целина, две глави лук, две яйца, черен пипер, магданоз, 80 грама сланинка, сол на вкус.
Първо е необходимо да си натопим хляба във вода и после да го изцедим добре. Ловджийската наденица я взимаме и я нарязваме на малки парченца. Спанакът го накълцваме на ситно, а целината я настъргваме.
На ситно си нарязваме също магданоза и лука. Всички продукти, заедно с брашното, яйцата и гриса, се разбъркват заедно хубаво. А после се подправят с черния пипер и сол на вкус.
От тази смес си оформяме кюфтенца и ги поставяме в леко подсолена вода, която обаче непременно вече трябва да е вряща. Веднага щом кюфтенцата изплуват над водата, трябва да ги извадим.
Готовите кюфтета ги намазваме отгоре с разбитите яйца и ги поставяме да се пекат във фурната. Тя пък предварително вече ни чака загрята на 180 градуса. Печем вкусотиите до златист цвят.
А после ги поднасяме още топли, с гарнитура по наше си желание. Много вървят с някаква свежа салатка, може и с шопска – това си е класика в жанра. Но ако им добавите и по някое и друго картофче, също няма да се оплачете.