Бирен бюрек - да закусим стабилно!
20 Август 2015
15934
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лукът се нарязва на ситно и се запържва с каймата. Запържва се, докато се изпари водата. Добавят се подправките и сместа се оставя леко да изстине. През това време яйцата се разбиват и към тях се добавят бирата и 1/2 ч.л. сол. В намаслена тавичка се поставя една кора, залива се с няколко лъжици от яйчената смес и след това се поставят 2 лъжици от плънката с каймата. Така се процедира, докато свършат корите и плънката. Преди последната кора се подрежда нарязаният на колелца кренвирш. Отгоре се слага последната кора и бюрекът се нарязва на парчета. Залива се с остатъка от бирата и яйцата и се пече около 35 мин. на загрята на 180 градуса фурна.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари