Бирен бюрек - да закусим стабилно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бирен бюрек - да закусим стабилно!
Бирен бюрек - да закусим стабилно!
admin
Добавена от: admin
15934
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
500 гр. кайма
3 глави червен лук
4-5 с.л. олио
300 мл бира
4 яйца
1 кренвирш (може и без него)
подправки по избор (мащерка, чубрица, кимион, черен пипер)
сол
олио за намазване на тавата

Лукът се нарязва на ситно и се запържва с каймата. Запържва се, докато се изпари водата. Добавят се подправките и сместа се оставя леко да изстине. През това време яйцата се разбиват и към тях се добавят бирата и 1/2 ч.л. сол. В намаслена тавичка се поставя една кора, залива се с няколко лъжици от яйчената смес и след това се поставят 2 лъжици от плънката с каймата. Така се процедира, докато свършат корите и плънката. Преди последната кора се подрежда нарязаният на колелца кренвирш. Отгоре се слага последната кора и бюрекът се нарязва на парчета. Залива се с остатъка от бирата и яйцата и се пече около 35 мин. на загрята на 180 градуса фурна.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft