Бирени гофрети
22 Декември 2011
7518
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Млякото се затопля леко (до около 30 С) и в него се размива маята.
Яйцата се разбиват и се добавят към млякото, заедно с половината масло и останалите продукти. Трябва да се получи тесто, малко по-рядко от кексово.
Тестото се оставя да втаса на топло за около два часа.
Гофретникът се загрява, повърхностите му се намазват с четчица с останалото масло и се сипва от тестото.
Гофретите се пекат, докато станат златисти.
Поднасят се топли с плънка по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари