Ако ви остане бира, замесете тези вкусни хлебчета - няма да сбъркате, лесни са и много вкусни!
1. Загрейте бирата, като отделите от нея 100 мл, в които да разтворите маята със захарта.
2. Брашното и солта се смесват и се омесва тесто от вече шупналата мая и останалата бира.
3. Оставете тестото 2 часа да втасва.
4. Разделете тестото на толкова топки, колкото големи искате да бъдат хлебчетата.
5. Оставете ги да втасат отново, намажете ги с олио и ги набодете с вилица.
6. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути. Когато ги извадите, отново ги намажете - с масло или маргарин, по избор.
СЪВЕТ
Може спокойно да омесите тестото от вечерта и да го сложите в хладилника, а да оформите хлебчетата на следващия ден.
- Ако ви остане от тестото - съберете го в найлонов плик и поставете в хладилник, може да се съхранява така една седмица.
- За по-хрупкави хлебчета сплескайте ги преди печенето - така ще станат тънки и хрупкави питки.