1. Всички съставки се разбъркват хубаво, след това от сместа се оформят топки, като от сместа се гребва със супена лъжица. Всяка топка се сплесква леко с ръка, за да може вътре да се сложи 1 чаена лъжичка сладко от малини, и след това се оформя отново. По такъв начин се процедира с цялото количество тесто.
2. Топчетата се нареждат в тава, покрита с намазнена хартия за печене, и се пекат 20 минути на 180 градуса.
3. шербет. В преварена вода се добавя шќерот за да се разтопи.
4. Изпечените биренки трябва да се охладят 20-тина минути, след което се заливат с леко охладения сироп (сварен предварително от водата и захарта) и престояват така един час.
Биренките са прости и лесни сладки, и наистина са много вкусни. Може да се приготвят с всякакъв вид конфитюр.