1 бр. пиле (4 бутчета)
1 ч.ч. бира
1 ч.ч. вода
1 и 1/2 с.л. подправка за пилешко
черен пипер
сол
Продукти за пюрето:
1 кг. картофи
1/2 ч.ч. прясно мляко
100 гр. масло
сол
черен пипер
За пилето:
Бутчетата се измиват (ако използвате цяло пиле, то се разфасова на порции) и се слагат в тавичка. Поръсват се с подправката за пилешко, черен пипер, заливат се с бирата и водата. Тавичката се завива с фолио и се пече на умерена температура около 1 час.
За пюрето:
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Водата се изсипва и картофите се пасират на гладко пюре. Добавя се млякото, маслото, солта и черния пипер.
В порционна чиния се слагат няколко лъжици от пюрето, отгоре се подрежда по едно бутче и се залива със соса от печенето. По желание може да се наръси с пресен лук или магданоз.