Бирено пиленце под капак - крехко и нежно, хрупкава коричка, а със соса в тиганчето отива цял хляб:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бирено пиленце под капак - крехко и нежно, хрупкава коричка, а със соса в тиганчето отива цял хляб:
Бирено пиленце под капак - крехко и нежно, хрупкава коричка, а със соса в тиганчето отива цял хляб:
25691
Бирено пиленце под капак - крехко и нежно, хрупкава коричка, а със соса в тиганчето отива цял хляб:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

На всички е известно, че пиленцето много си отива с чаша бира. А какво ще кажете за крехко пилешко месце , задушено в бирен сос? Резултатът е умопомрачително вкусен - лучената коричка добавя още един ароматен щрих към тази вкусна рецепта.

Пригответе бирено пиленце под капак и няма да съжалявате - щом го опитате веднъж, ще прибягвате до рецептата често-често. Дори и да не пиете алкохол, не се притеснявайте: малкото бира ще се изпари по време на готвенето и ще остави само аромата си.

бирено пиле

Бирено пиленце под капак

Продукти:

  • 5 пилешки бутчета;
  • 500 милилитра тъмна бира;
  • три средни глави лук;
  • сол и черен пипер - на вкус;
  • 1 чаена лъжичка куркума;
  • рафинирано слънчогледово олио.

Приготвяне:

Измийте добре бутчетата и ги подсушете с хартиени кърпи. Овкусете със сол и черен пипер всяко парче месо на вкус, поръсете и с куркума. Всички подправки се втриват в месото с ръце.

Пъхнете маринованото пиле в хладилника: най-малко за 30 минути, но можете да го оставите и за през нощта. Обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци, след което ги запържете в малко количество растително масло. Пържете на средна топлина до карамелен цвят и извадете върху чиния.

В същото олио изпържете и парчетата пиле до златисто-кафяво. Веднага след като парчетата месо станат златисти, поставете пържения лук върху тях.

Залейте всичко с тъмна бира (350 милилитра) и оставете да къкри на средна температура в продължение на 30 минути. Покрийте тигана с капак, намалете котлона.

След половин час изсипете останалата бира и продължете да задушавате още 15 минути, затваряйки капака.

Сервирайте месото с която и да е гарнитура, залейте със сосчето. Много е вкусно с картофено пюре и парче домашно приготвен ароматен хляб.© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/29/kuritsa-v-pive-ochen-sochnaya-i-aromatnaya/?fbclid=IwAR3K4U_PFewA9LN6RZtsNBp_liDuCPDTXh2OY5xAcdVA4E4IYNTJnbxcbNA

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft