Бирено тесто за пица
5 Септември 2012
41610
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря във водата и бирата. Добавя се разбитото яйце, солта и захарта. Слага се 500 г брашно и се оставя да втаса. Когато е готово се премесва с брашно, колкото е необходимо за средно меко тесто. Втасва пак. От тестото се късат топки - количество, колкото за 1 пица и се гарнира по желание - доматен сос, шунка, кашкавал, моцарела, гъби и пр.
От това количество тесто се получават 4 големи пици. Може да използвате тестото и за приготвяне на други тестени изделия с мая - бухти, милинки, кифлички, питки и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари