Бисквитена торта с вкусен крем и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бисквитена торта с вкусен крем и шоколад
Бисквитена торта с вкусен крем и шоколад
admin
Добавена от: admin
119696
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За крема:

3 жълтъка

2 супени лъжици какао

350 мл кондензирано мляко (консерва)

350 мл прясно мляко

3 супени лъжици царевично нишесте

пакетче желатин

2 чаени чаши дребни горски плодове (може и замразени)

 

За блата:

бисквити с шоколадови парченца (количеството им зависи от размера на формата за торта, трябва да стигнат за 2 реда)

шоколадов сироп за украса или разтопен шоколад

Първо се приготвя кремът: загрейте прясното мляко, добавете към него кондензираното мляко, жълтъците, нишестето и какаото. Оставете сместа на котлона при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. След това дръпнете от огъня и прибавете предварително приготвения желатин (според указанията на опаковката). Готовия крем прехвърлете в купа и оставете да се охлажда.

Застелете дъното на форма за торта с подвижно дъно с фолио. Сложете ред бисквити, поръсете ред плодове (отделете малко от тях за украса), излейте отгоре половината от крема. Повторете подредбата, завършвайки с крем. Покрийте десерта с фолио и приберете в хладилника за 3 часа.

Готовата торта украсете със заделените плодове и залейте с готов шоколадов сироп, а може и просто с разтопен шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft