За крема:
3 жълтъка
2 супени лъжици какао
350 мл кондензирано мляко (консерва)
350 мл прясно мляко
3 супени лъжици царевично нишесте
пакетче желатин
2 чаени чаши дребни горски плодове (може и замразени)
За блата:
бисквити с шоколадови парченца (количеството им зависи от размера на формата за торта, трябва да стигнат за 2 реда)
шоколадов сироп за украса или разтопен шоколад
Първо се приготвя кремът: загрейте прясното мляко, добавете към него кондензираното мляко, жълтъците, нишестето и какаото. Оставете сместа на котлона при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. След това дръпнете от огъня и прибавете предварително приготвения желатин (според указанията на опаковката). Готовия крем прехвърлете в купа и оставете да се охлажда.
Застелете дъното на форма за торта с подвижно дъно с фолио. Сложете ред бисквити, поръсете ред плодове (отделете малко от тях за украса), излейте отгоре половината от крема. Повторете подредбата, завършвайки с крем. Покрийте десерта с фолио и приберете в хладилника за 3 часа.
Готовата торта украсете със заделените плодове и залейте с готов шоколадов сироп, а може и просто с разтопен шоколад.