1 л прясно мляко
150 гр грис
200 гр масло
2 с.л. какао
200 гр захар
1 пак. ванилена захар
сокът от половин лимон
500 гр бисквити (обикновени)
Млякото се слага да заври със захарта, вътре се добавя маслото и се оставя да се разтопи. След това се прибавя грисът на тънка струйка и при непрекъснато бъркане сместа се оставя да се свари на гъст крем. Дръпва се от огъня и се разделя на 2. Едната част се оцветява с какаото, а в другата се прибавят ванилията и сокът от половин лимон.
В првоъгълна тава (20х30 см) се нарежда ред бисквити. Отгоре се заливат с какаовата смес и се заравнява добре. Върху какаовия крем отново се нарежда слой бисквити и се залива с бялата смес. Накрая се подрежда последен пласт от бисквитите (може да редувате какаови и обикновени). Така наредената торта се слага в хладилник и се изчаква да се охлади и стегне добре. Нарязва се на пастички.