500 гр. бисквити (квадратни - от типа на Закуска)
500 гр. извара
150 гр. масло
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици какао
стафиди, фурми, червени боровинки и/или други сушени плодове на вкус и по избор
прясно мляко за потапяне на бисквитите
За глазурата:
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица вода
1 супена лъжица масло
Смесете изварата с маслото и захарта, разбъркайте и разделете сместа на две части. В едната прибавете какаото, а в другата - сушените плодове.
Покрийте дъска или подходящ плосък съд с найлоново фолио и подредете слой от бисквитите, които предварително сте потопили в прясно мляко. Отгоре разпределете изварата с плодовете, следва отново ред бисквити, кремът от изварата с какаото (може да размените местата на двата вида плънка) и завършете с бисквити.
Сварете глазура от маслото, водата и захарта. С нея намажете тортата и приберете десерта в хладилника за минимум 2 часа.
Украсете по желание.