500-600 гр. бисквити
3-4 супени лъжици сладко или мармалад от портокали
2-3 супени лъжици мармалад от кайсии
100 грама шоколад (за глазура)
За крема:
400 гр. захар
5-6 супени лъжици сухо мляко
1 л. вода
3 пудинга ванилия
200 гр. маргарин
1 пак. ванилова захар
200 гр сметана (сладка, растителна)
2-3 супени лъжици нескафе, разтворено в 1 чаша хладка вода
Първо се приготвя кремът: Водата се сварява с разтвореното предварително мляко. На слаб огън се разтопяват 400 грама захар при непрекъснато бъркане, докато се получи карамел. След това съдът веднага се дръпва на страна и в него се прибавя горещото мляко при непрекъснато разбъркване. При добавянето може да се образува пяна, но това е нормално. Просто за кратко след това трябва да престане да се бърка, след което отново да се продължи. За да се стопят всички бучки, млякото с карамела трябва да се вари на слаб огън 5-10 минути. Когато захарта напълно се стопи, тенджерата се дръпва от огъня и в нея се добавят готовите пудинги (разтворени само в малко вода). После тенджерката се връща на огъня, вари се няколко минути, докато се сгъсти. Консистенцията трябва да бъде толкова гъста, че кремът да не тече. В охладения крем се добавя маргаринът, предварително добре разбит с ваниловата захар. След това се добавя и предварително разбитата сметана (ако кремът е по-рядък, не трябва да се добавя цялото количество сметана, а само лъжица-две за вкус - останалото може да се използва за украса).
След това се прави глазурата: мармаладът трябва малко да се втечни на слаб огън с разбъркване. Трябва да се получи полутечна еднородна смес. След това се смесва със сладкото от портокали и заедно се бъркат.
Преди да се подредят във формата бисквитите се потапят една по една в нескафето, разтворено във вода. Редят се на три слоя, като върху всеки слой първо се намазва тънък пласт от глазурата, а върху нея - част от крема. Най-накрая цялата торта се намазва с останалия крем, а отгоре се украсява с шоколад.
Тортата трябва да престои една нощ в хладилник.