Бисквитена торта с Маскарпоне и течен шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бисквитена торта с Маскарпоне и течен шоколад
Бисквитена торта с Маскарпоне и течен шоколад
admin
Добавена от: admin
489034
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 чаша силно черно кафе
1/2 чаша ликьор с вкус на кафе
1 опаковка (225 гр.) сирене Маскарпоне
1/2 опаковка (110 гр.) меко крема сирене на стайна температура
1/2 чаша заквасена сметана
1/2 чаша пудра захар
2 чаши студена сметана за разбиване
85 гр. меки бисквити, бишкоти или натрошен блат за торта
1/4 ч.л. какао
захарен сироп, течен шоколад и лешници - за украса
по желание - разбита сметана
 

Пригответе форма за печене с размери приблизително 30х23 см. В малка купа смесете кафето и ликьора и оставете настрана.
В друга купа разбийте Маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар на гладък крем, прибавете половин чаша от заквасената сметана. На дъното на формата подредете пласт от бисквитите (бишкотите), потопени предварително в приготвения от кафето и ликьора сироп (ако използвате блат, първо го поставете във формата, набодете с вилица и напоете със сиропа). Отгоре нанесете от крема с Маскарпоне. Върху него намажете пласт от разбитата сметана и течния шоколад. Поставете втори пласт от бисквитите (бишкотите, блата) и повторете до изчерпване на продуктите. Трябва да завършите със сметаната. Готовата торта поръсете със захарен сироп, течен шоколад и поръсете с какао. Украсете с лешниците и по желание - с още разбита сметана.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft