500 грама обикновени бисквити (може и с какао или и двата вида)
1 консерва кондензирано мляко
1 пакетче меко масло
по желание - 2-3 с.л. какао
200 мл прясно мляко
течен шоколад
Мекото масло се разбива на крем с кондензираното мляко (най-добре да използвате подсладено).
Млякото се затопля леко и се изсипва в широка чиния (може да го подсладите на вкус). Всяка бисквита се топва в млякото, след което се редят на плътен слой в правоъгълна тавичка (може да редувате шахматно, ако ползвате два вида бисквити). Празните места запълнете с натрошени бисквити. Прибавете няколко лъжици какао към масления крем, ако желаете да бъде с шоколадов вкус. Покрийте слоя бисквити с пласт от крема, след което отново подредете отгоре напоени с млякото бисквити. Повторете до изчерпване на количествата, като завършите с крем. Пъхнете тортата в хладилника за няколко часа. Щом се стегне добре, покрийте с течен шоколад, поръсете с кокос и натрошени орехови ядки.