„Таня“ е домашна торта, която може да бъде изпечена от всеки, дори и начинаеща домакиня. Неусложнена в готвенето и много вкусна, апетитна, нежна, с орехов вкус.
Бисквитена торта
СЪСТАВ НА ТЕСТОто
200 г заквасена сметана
5 супени лъжици брашно или 1 чаша 250мл
1 чаша начукани орехи
200 г кондензирано мляко
2 яйца
1 чаша захар
100 гр.
1 супена лъжица захар
1 ч.л. сода
СЪСТАВКИ ЗА КРЕМ
400 г кондензирано мляко
400 гр. масло
ПОДГОТОВКА
Смесете сода и заквасена сметана в купа. След това оставете купата на топло място за половин час.
Разбийте яйцата със захарта. След това към сместа добавете заквасена сметана със сода, добавете 200 г кондензирано мляко и 100 г омекотено масло. Смесвайки, разбийте отново с миксер . Колкото по-равномерна е масата, толкова по-добре.
След това добавете брашното, като замесите тестото. Накрая са орехите.
Разделете тестото на три части. Изпечете всяка в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка половин час във фурната, предварително загрята на 180 ° С.
За да направите кремът, смесете кондензираното мляко с омекотено масло. Разбийте всичко с миксер, така че кремът да стане обемен, въздушен.
Охладените блатове намажете с крема и ги наредете един върху друг, така че да получите торта. Украсете по ваша преценка и поставете в хладилника за няколко часа
Нека тази вкусна рецепта за торта Таня да ви бъде полезна. Разглезете семейството с десерти и изненадайте гостите с кулинарни творения.
Разберете повече рецепти за домашни печива в нашите статии . Следвайте връзките