За тестото:
200 гр. смлени бисквити
200 гр. счукани орехи
100 гр. пудра захар
100 гр. шоколад
125 гр. масло или маргарин
1 портокал (50 мл сок и кората)
За крема:
800 мл прясно мляко
6 (с връх) лъжици нишесте
7 супени лъжици захар
125 гр. масло/маргарин
200 гр. черен шоколад
100 гр. бял шоколад
Освен това:
250 гр. бишкоти
1 пакетче инстантен крем пудинг от шоколад
Първо се смесват сухите съставки (бисквитите се смилат или натрошават ситно), а в съд на огъня се разтопява шоколадът с маслото. След това шоколадовата смес се налива в сухите съставки, заедно с портокаловия сок. Разбърква се много добре и от получената смес се оформя цилиндър с дължина от около 30-тина см и се оставя да стегне.
Нишестето се разтваря с част от млякото, а останалото мляко заедно със захарта се поставя на огъня да се загрее. Добавя се нишестето и се вари на гъст крем. Кремът се оставя да изстине, след което в него се разбърква предварително разбитото масло (маргарин).
В 2/3 от сместа се добавя и обърква черният шоколад, предварително разтопен на водна баня, а в останалата 1/3 - разтопеният бял шоколад.
Основата първо се маже с тънък слой от белия крем. Отгоре (също тънко) се нанася слой от черния крем.
Бишкотите се потопяват в млякото, овкусено по желание с екстракт от портокал (или портокалова кора). След това се нареждат върху черния крем на няколко успоредни реда (като на снимката).
Празнините се запълват с черен крем, с който тънко се намазват бишкотите и отгоре.
След това процедурата се повтаря. Нанася се тънък слой от белия крем, след което - с тънък слой от черния. Отгоре се нареждат бишкоти, като този път се стараете да са между местата, където са подредени първите - получава се още един ред. Между тях и отгоре се маже с останалия тъмен крем.
За сглобяването на тази торта трябва прецизно разполагане на пластовете и тънко покритие с крема, тъй като количеството на крема е малко. Може да поправите нещата, като използвате готов пудинг с вкус на шоколад, ако не ви стигне шоколадовия крем.
Отгоре украсете с кокос, а може и с бадемови люспи, бисквитени трохи, шоколад и пр.