Бисквитена шарлота с ягоди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бисквитена шарлота с ягоди
Бисквитена шарлота с ягоди
admin
Добавена от: admin
43660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

110 гр. меко масло
60 гр. кафява захар
60 гр. орехи, ситно натрошени
110 гр. брашно
2 x 12 гр. опаковки желатин на прах
450 гр. ягоди, почистени и нарязани на дебели филийки
1 ч.л. лимонов сок
175 гр. пудра захар
300 мл. гъста сметана
 

Загрейте фурната на 200C.
Стрийте с ръце маслото, кафявата захар, орехите и брашното, така че да се образуват маслени трохи. Поръсете сместа в плитка тавичка и запечете за 10-15 минути. Оставете да се охлади, след това нарежете с миксера на ситно.
Сложете желатина в малка купа, заедно с 4 с.л. вода и оставете да набъбне за няколко минути.
Смачкайте 1/4 от ягодите в малък тиган за сос, прибавете лимоновия сок и пудрата захар. Оставете сместа да заври, махнете от огъня, добавете набъбналия желатин и разбъркайте, докато се разтвори напълно.
Прекарайте част от тази смес през сито и налейте в основата на форма за кекс с дупка. Оставете в хладилник за 15-20 минути, докато стегне.
Разбийте сметаната, докато образува твърди връхчета и я смесете с останалите нарязани ягоди.
Когато останалата желатинова смес е студена и почти втвърдена, смесете я с ягодите и сметаната. Веднага започнете да допълвате кексовата форма с пластове от ягодовата смес и маслените трохи, като започнете с ягоди и завършите с трохите, внимателно притискайки маслените трохи в сметановия крем след всяка нова порция. Оставете в хладилник поне за 2-3 часа, докато стегне напълно.
За поднасянето: обърнете формата и извадете върху тортена чиния. За да е по-лесно изваждането, потопете формата за кратко в гореща (но не вряща) вода, освободете ръбчетата с остър нож, покрийте дъното на формата с чинията и обърнете внимателно, като разтърсите леко формата, за да се освободи напълно съдържанието й.
По желание може да украсите с разбита сметана (около 150 мл.) и нарязани ягоди.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft