2 ч.ч. натрошени джинджифилови бисквити (трохите от около 40 бисквитки, натрошени много фино)
6 с.л. меласа или кленов сироп (може и мед)
4 с.л. фъстъчено масло
3/4 чаша захаросани плодове (плодов микс)
1-2 с.л. ром (по желание)
3/4 чаша бял шоколадов чипс или натрошен бял шоколад (или шоколадови бонбони)
По желание излейте рома върху захаросаните сушени плодове и ги оставете да киснат в него поне за 1 час. Смесете бисквитените трохи, сиропа, фъстъченото масло и захаросаните плодове, докато се размесят добре. Сместа трябва да залепва като тесто, когато я притиснете с пръсти, но да не е прекалено мокра или лепкава. Добавете още малко сироп, ако е прекалено суха. С ръце оформете от сместа малки топчици с диаметър около 2,5 см. Внимателно разтопете белия шоколад (бонбоните) в микровълновата фурна или на водна баня. С лъжичка или кухненски пош с тесен връх нанесете линийки от разтопения шоколад върху бисквитените бонбони. Съхранявайте в херметически затворен контейнер.