В малка тенджерка се слага 1л мляко и се добавя захарта. Оставя се да кипне. След това постепенно се прибавя грисът при непрекъснато разбъркване, докато кремът се сгъсти. Малко преди края се добавят разбитите жълтъци и се разбърква добре.
В охладената смес от грис се добавя маслото и се бърка, докато се разтопи.
Отделно сметаната се разбива на твърд сняг, след което към нея се прибавя настърганият шоколад и бавно се смесват.
В подходяща тава се нарежда ред бисквити, потопени в останалото мляко. Отгоре се покриват с половината от плънката и се изчаква кремът да се повтвърди. След това отгоре се нанася половината от разбитата сметана. Отгоре отново се подрежда ред напоени бисквити, ред крем и ред сметана. Готовият сладкиш се оставя в хладилника, за да се втвърди, след което се нарязва на пастички.
Гарнират се с настърган шоколад.