500 гр обикновени бисквити
2 пак. пудинг ванилия
2 пак. шоколадов пудинг
1 масло
250 гр пудра захар
2 пак. бисквити с шоколад и желе (например Gama на Победа)
1 л прясно мляко
2 пакетчета суха сметана
Маслото се разделя на две. Всяка половина се разбива с половината от пудрата захар (т.е. 125 гр масло се разбиват с 125 г пудра захар).
Отделно се сваряват двата вида пудинг (всеки в половин литър мляко - според указанията на опаковката). Добавя се захар, ако е необходимо.
Във всеки пудинг се слага по една половина от разбитото масло и се разбива до поемането му. По желание може да се добави и домашен крем, сварен от жълтъци, мляко и брашно.
Бисквитите се нареждат в продълговата тава на един пласт. Първо се покриват с белия крем, след това се нареждат шоколадовите бисквити с шоколадовата част надолу, а върху тях - черният пълнеж.
Сместа се покрива с прозрачно фолио и се оставя да стегне в хладилника поне за 3-4 часа (най-добре цяла нощ). Преди поднасяне се нарязва на пастички.