Бисквитено руло с два вида тесто - хитът на тази есен! Нежно като суфле, вкусно като пудинг (Видео):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бисквитено руло с два вида тесто - хитът на тази есен! Нежно като суфле, вкусно като пудинг (Видео):
Бисквитено руло с два вида тесто - хитът на тази есен! Нежно като суфле, вкусно като пудинг (Видео):
43975
Бисквитено руло с два вида тесто - хитът на тази есен! Нежно като суфле, вкусно като пудинг (Видео):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме рецептата за едно невероятно вкусно бисквитено руло с два вида тесто и нежен крем. Резултатът от тази перфектна симбиоза е пандишпан, който има вкус на деликатно суфле ! Фантастично! Сигурни сме, че не сте яли нищо подобно досега, така че се пригответе да се влюбите в тази рецепта! Ето и как се приготвя двуцветното руло :

Бисквитено руло с два вида тесто

Продукти за тесто номер 1:

мляко 110 мл + 30 мл

растително масло 80 мл

брашно 85 гр.

сухо мляко 15 гр.

ванилия

сол 1/4 ч.л.

яйчни жълтъци 6 бр.

какао 7 гр (1 пълна супена лъжица) + 1 супена лъжица мляко

Продукти за тесто номер 2:

белтъци 6 бр

лимонена киселина 1/4 ч.л.

захар 110 гр.

За крема:

прясно мляко 250 мл

яйчни жълтъци 2 бр.

захар 40 гр.

царевично нишесте 20 гр.

ванилия

шоколад 50 гр.

масло 30 гр.

Приготвяне:

Смесете какаото с лъжица мляко и оставете настрана. Пригответе сухите съставки, като смесите солта, брашното и сухото мляко.

В чаша смесете почти свареното мляко и растителното масло. Смесете ги и измерете температурата на течността, тя трябва да бъде 70 градуса. Ако нямате термометър, загрейте сместа от мляко (стайна температура) и масло на водна баня за 50 секунди.

кухненски термометър

Изсипете сухата смес в млечно-маслената, разбъркайте всичко добре. Използвайки миксер, добавете един по един жълтъците и разбийте хубаво. Тестото ще бъде течно.

Изсипете 130 г от нашето жълтъчно тесто в отделна чаша. Добавете приготвената какаова паста и разбъркайте добре.

какаово тесто

Разбийте белтъците с лимон и захар до меки върхове. Постепенно добавяйте захарта. Добавете 105 грама от белтъците към шоколадовата част на тестото и го оставете настрана. Поставете останалите белтъци в светлото тесто, добавете няколко капки ванилия и разбъркайте.

Прехвърлете светлото тесто в правоъгълна форма за печене с размери 24 на 33 см, предварително облечена с хартия за печене.

бисквитено руло тесто

Смесете шоколадовото тесто с белтъците и го нанесете върху светлото тестот с помощта на шприц или пош. Тестото е течно, така че само се разстила.

Сега е важният момент! С дръжката от силиконовата шпатула начертайте ленти по дъното на формата, без да повдигате шпатулата. Първо напречно, а после - надлъжно.

интересно руло

Първите 10 печете блата на 170 градуса. След това намалете температурата до 150 градуса и печете още 25 минути. Проверете за готовност със суха клечица.

Докато блатът се пече, пригответе обикновен сладкарски крем.

Оставете готовия блат да почине няколко минути (3-5).

Обърнете го върху друг лист хартия за печене и отлепете хартията отдолу. Нанесете крема, оставяйки повече по единия ръб, това ще бъде центърът на рулото. Навийте внимателно тестото и крема на руло, затегнете, като си помагате с хартията, не с ръце!

руло бисквитено

Завийте рулото в същия лист хартия и го оставете да се охлади напълно. Нарежете на порции, а може и да украсите по желание.

Ето и подробно видео с указания за приготвянето:

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft