Днес ви предлагаме рецептата за едно невероятно вкусно бисквитено руло с два вида тесто и нежен крем. Резултатът от тази перфектна симбиоза е пандишпан, който има вкус на деликатно суфле ! Фантастично! Сигурни сме, че не сте яли нищо подобно досега, така че се пригответе да се влюбите в тази рецепта! Ето и как се приготвя двуцветното руло :
Бисквитено руло с два вида тесто
Продукти за тесто номер 1:
мляко 110 мл + 30 мл
растително масло 80 мл
брашно 85 гр.
сухо мляко 15 гр.
ванилия
сол 1/4 ч.л.
яйчни жълтъци 6 бр.
какао 7 гр (1 пълна супена лъжица) + 1 супена лъжица мляко
Продукти за тесто номер 2:
белтъци 6 бр
лимонена киселина 1/4 ч.л.
захар 110 гр.
За крема:
прясно мляко 250 мл
яйчни жълтъци 2 бр.
захар 40 гр.
царевично нишесте 20 гр.
ванилия
шоколад 50 гр.
масло 30 гр.
Приготвяне:
Смесете какаото с лъжица мляко и оставете настрана. Пригответе сухите съставки, като смесите солта, брашното и сухото мляко.
В чаша смесете почти свареното мляко и растителното масло. Смесете ги и измерете температурата на течността, тя трябва да бъде 70 градуса. Ако нямате термометър, загрейте сместа от мляко (стайна температура) и масло на водна баня за 50 секунди.
Изсипете сухата смес в млечно-маслената, разбъркайте всичко добре. Използвайки миксер, добавете един по един жълтъците и разбийте хубаво. Тестото ще бъде течно.
Изсипете 130 г от нашето жълтъчно тесто в отделна чаша. Добавете приготвената какаова паста и разбъркайте добре.
Разбийте белтъците с лимон и захар до меки върхове. Постепенно добавяйте захарта. Добавете 105 грама от белтъците към шоколадовата част на тестото и го оставете настрана. Поставете останалите белтъци в светлото тесто, добавете няколко капки ванилия и разбъркайте.
Прехвърлете светлото тесто в правоъгълна форма за печене с размери 24 на 33 см, предварително облечена с хартия за печене.
Смесете шоколадовото тесто с белтъците и го нанесете върху светлото тестот с помощта на шприц или пош. Тестото е течно, така че само се разстила.
Сега е важният момент! С дръжката от силиконовата шпатула начертайте ленти по дъното на формата, без да повдигате шпатулата. Първо напречно, а после - надлъжно.
Първите 10 печете блата на 170 градуса. След това намалете температурата до 150 градуса и печете още 25 минути. Проверете за готовност със суха клечица.
Докато блатът се пече, пригответе обикновен сладкарски крем.
Оставете готовия блат да почине няколко минути (3-5).
Обърнете го върху друг лист хартия за печене и отлепете хартията отдолу. Нанесете крема, оставяйки повече по единия ръб, това ще бъде центърът на рулото. Навийте внимателно тестото и крема на руло, затегнете, като си помагате с хартията, не с ръце!
Завийте рулото в същия лист хартия и го оставете да се охлади напълно. Нарежете на порции, а може и да украсите по желание.
Ето и подробно видео с указания за приготвянето: