За тъмната смес:
250 гр смлени бисквити (чаени или обикновени)
250 гр смлени лешници
250 мл прясно мляко
50 гр какао
50 гр шоколад за готвене
100 гр пудра захар
За бялата смес:
100 мл сметана
50 гр бял шоколад
50 гр пудра захар
100 гр кокосови стърготини
В тенджерка смесете млякото, захарта и какаото и оставете да заври. Добавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи.
В сместа добавете смлените бисквити и смлените лешници и разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна.
На работния плот поставете парче алуминиево фолио, а върху него разпределете сместа на равномерен пласт под формата на правоъгълник.
В друг съд на котлона смесете сметаната с белия шоколад и объркайте, докато шоколадът се разтопи. Дръпнете съда от огъня и добавете захарта и кокосовите стърготини.
Върху тъмната смес равномерно разпределете бялата смес и с помощта на фолиото увийте на руло.
Сложете рулото в хладилника да се охлади поне 2-3 часа, преди да го нарежете.