3 яйца
100 гр. захар
75 гр. брашно
25 гр. нишесте
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. много студена вода
200 мл сметана (10-20% масленост)
250 гр. кондензирано мляко (2/3 чаша)
1/2 ч.ч. прясно мляко
10 гр. желатин (на кристали)
120 гр. маскарпоне (или което и да е крема сирене)
тъмен шоколад
Разделете белтъци от жълтъци. В белтъците добавете захарта и водата (тя трябва да бъде много студена). Разбийте с миксер до бяла и блестяща пяна. Добавете жълтъците и разбъркайте с шпатула.
Отделно се смесват брашното, нишестето и бакпулвера. Пресейте сместа в яйчения крем и разбъркайте с шпатула.
Консистенцията на тестото трябва да е като на заквасена сметана.
В правоъгълна тава, покрита с хартия за печене изсипете тестото и загладете.
Печете в предварително загрята фурна за около 10-12 минути на 200 градуса до златисто-кафяво.
Подгответе кърпа, намокрите я леко с вода, и обърнете отгоре блата с хартията нагоре. Навлажнете леко хартията и я отстранете.
Навийте на руло и оставете настрана да изстине.
През това време пригответе крема.
Накиснете желатина в млякото, докато набъбне (около 15 минути).
В това време смесете в тенджера сметаната и кондензираното мляко, сложете на огъня и кипнете сместа, варете около 1 минута, като бъркате непрекъснато.
Снемете сместа от огъня, добавете набъбналия желатин и разбъркайте докато се разтвори.
Оставете настрана, докато сместа изстине на стайна температура.
Когато се охлади, прибавете маскарпонето и разбийте с миксер около 3-4 минути.
Поставете на хладно място за 30-40 минути.
След като кремът престои 30-40 минути, започва да се сгъстява. Извадете го от хладилника и объркайте отново.
Разтворете блата, намажете го с крем (заделете малко крем за украсата).
Отново добре навийте рулото.
Сложете рулото в хладилник, за да стегне кремът - 30-тина минути.
Останалия крем намажете върху рулото. Настържете на ситно ренде шоколада и поръсете обилно с него готовото руло.