Бисквитено руло с пухкав крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бисквитено руло с пухкав крем
Бисквитено руло с пухкав крем
admin
Добавена от: admin
50476
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 яйца
100 гр. захар
75 гр. брашно
25 гр. нишесте
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. много студена вода
200 мл сметана (10-20% масленост)
250 гр. кондензирано мляко (2/3 чаша)
1/2 ч.ч. прясно мляко
10 гр. желатин (на кристали)
120 гр. маскарпоне (или което и да е крема сирене)
тъмен шоколад

Разделете белтъци от жълтъци. В белтъците добавете захарта и водата (тя трябва да бъде много студена). Разбийте с миксер до бяла и блестяща пяна. Добавете жълтъците и разбъркайте с шпатула.
Отделно се смесват брашното, нишестето и бакпулвера. Пресейте сместа в яйчения крем и разбъркайте с шпатула.
Консистенцията на тестото трябва да е като на заквасена сметана.
В правоъгълна тава, покрита с хартия за печене изсипете тестото и загладете.
Печете в предварително загрята фурна за около 10-12 минути на 200 градуса до златисто-кафяво.
Подгответе кърпа, намокрите я леко с вода, и обърнете отгоре блата с хартията нагоре. Навлажнете леко хартията и я отстранете.
Навийте на руло и оставете настрана да изстине.
През това време пригответе крема.
Накиснете желатина в млякото, докато набъбне (около 15 минути).
В това време смесете в тенджера сметаната и кондензираното мляко, сложете на огъня и кипнете сместа, варете около 1 минута, като бъркате непрекъснато.
Снемете сместа от огъня, добавете набъбналия желатин и разбъркайте докато се разтвори.
Оставете настрана, докато сместа изстине на стайна температура.
Когато се охлади, прибавете маскарпонето и разбийте с миксер около 3-4 минути.

Поставете на хладно място за 30-40 минути.
След като кремът престои 30-40 минути, започва да се сгъстява. Извадете го от хладилника и объркайте отново.
Разтворете блата, намажете го с крем (заделете малко крем за украсата).
Отново добре навийте рулото.

Сложете рулото в хладилник, за да стегне кремът - 30-тина минути.

Останалия крем намажете върху рулото. Настържете на ситно ренде шоколада и поръсете обилно с него готовото руло.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft