БИСКВИТЕНО руло Фереро - мъж ми ми целува ръцете, откакто се научих да го правя! Става само за 15 минути:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БИСКВИТЕНО руло Фереро - мъж ми ми целува ръцете, откакто се научих да го правя! Става само за 15 минути:
БИСКВИТЕНО руло Фереро - мъж ми ми целува ръцете, откакто се научих да го правя! Става само за 15...
47209
БИСКВИТЕНО руло Фереро - мъж ми ми целува ръцете, откакто се научих да го правя! Става само за 15 минути:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сладкиш се приготвя толкова бързо, че са ви нужни само 15 минути. Има вкус на Ferrero, защото е направен от бисквити и лешници. За тези, които постят да знаят, че могат да го приготвят и в постен вариант.

Обичам, когато намеря такава рецепта за бърз и лесен сладкиш , който при това изглежда много добре, а вкусът е перфектен. Тайната на вкуса Ferrero се дължи на печените лешници... Смело мога да кажа, че ще направите двойна доза. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие феноменалното Бисквитено руло с вкус на Фереро :

Бисквитено руло с вкус на Фереро

Продукти: 

100 гр.

масло или маргарин

100 гр. шоколад (може постен)

1 ч. л. какао

250 гр. маслени или постни бисквити

50 гр. пудра захар

100-150 гр. лешници

30 мл. вода

още 50 гр. пудра захар

Приготвяне: 

В малка тенджерка разтопете маслото или маргарина заедно с начупения на кубчета шоколад. Смелете бисквитите, ако сте цели и ги смесете с 50 г пудра захар.

бял и черен шоколадсмлени бисквити

Запечете лешниците, след което ги нарежете на ситно с нож. Може и да ги блендирате, но гледайте да ви останат няколко по-големи парчета, за да има интересен вид рулото.

Към сместа от сухите съставки се добавят ситно смлените лешници, след което се заливат с изстиналия разтопен шоколад. Разбъркайте с ръце и добавете малко вода. Оформете тесто, което не се разпада.

бисквити с шоколад

След това вземете малка торбичка и я разстелете, като отрежете едната страна. Можете да направите същото с прозрачно фолио. Поръсете центъра с още 50 г пудра захар и върху него поставете "тестото" от бисквити и шоколад.

бисквитено руло

Започнете да оформяте тестото във форма по ваш избор, аз го оформих на правоъгълник със средна до голяма дебелина. Стегнете плътно в найлона и сложете в хладилника да стегне за около 2-3 часа.

руло във фолио

След това извадете и нарежете на по-малки колелца с дебелина по ваш избор. 

бисквитено руло с лешници

 

бисквитено руло Фереро

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft