Бисквитена торта
Съставки:
- 1 яйце
- 1 чаша захар
- 1 чаша счукани орехи
- 1 чаша мляко
- ½ чаена чаша олио
- 1 чаша брашно
- 1 бакпулвер
Разбийте яйцата и добавете половин чаша захар и продължете да бъркате докато не се получи гъста кремообразна текстура, а след това добавете млякото, като разбърквате постепенно добавете и останалата захар. След това с лъжица се поръсват орехите и олиото, накрая се добавя брашното, в което предварително сте сложили бакпулвера.
Всичко това добре разбъркайте и поставете в намаслена тава. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 20 минути.
Съвет: Бисквитите трябва да бъде сочни, така че е важно да не прекалявате с печенето. След 15 минути с клечка набодете в средата на тестото - ако по клечката за зъби не остават следи от сместа, можете да махнете от фурната.
съставки:
- 1 ванилия пудинг
- 3 л мляко
- 2 супени лъжици захар
- 15 грама масло
приготвяне:
В 1 литър мляко се разтваря пудингът и се добавя захарта. Останалата част от млякото се поставя на котлона и в него се добавя сместа за пудинг. Чрез смесване оставете да заври и да се сгъсти. Оставя се да се охлади и след това смесете с маслото и разбийте добре с миксер.
В студените бисквити добавете сместа и поръсете с настърган шоколад или ядки.