Пригответе изключителен десерт, който със сигурност ще се хареса на всички членове на вашето семейство!
Приготвянето на сладкиша е много лесно, а и изглежда наистина фантастично - все едно е купен от някоя изискана сладкарница!
Нека видим какви са необходимите продукти за вкусната и лесна Бисквитена торта с бишкоти и шоколад :
Бисквитена торта с бишкоти и шоколад
Продукти:
- 1 пакет какаови бисквити
- 1,5 пакета кръгли бишкоти (или стандартните, но разрязани на 2
- 3 чаши прясно мляко
- 3/4 чаша гранулирана захар
- 2 пакетчета ванилов пудинг на прах (без захар)
- 2 жълтъка
- 1 с.л. пшенично брашно
- 200 г масло
За глазурата:
- 200 г масло
- 1/2 чаша вода
- 1/2 чаша кристална захар
- 2 чаши + 1 с.л.
Приготвяне:
Изсипете 3/4 чаша прясно мляко в купа, добавете жълтъците, добавете захарта, брашното, пудинга и разбийте до гладкост.
Сварете останалото прясно мляко, изсипете разбитата смес във врящото мляко и сварете пудинга.
Оставете получения крем да се охлади до стайна температура.
В купа се разбива омекналото масло и се смесва лъжица по лъжица с пудинговата смес.
Застелете тава с хартия за печене, на дъното наредете пласт какаови бисквити, намажете половината от пудинг крема.
Върху крема се нарежда втори ред какаови бисквити и се покрива с останалия пудинг.
Набодете бишкотите вертикално върху десерта и охладете.
Сложете маслото в тенджера, добавете захарта, добавете вода и оставете да заври. Разбъркайте, отстранете от котлона и леко охладете.
Добавете млякото на прах към охладената (но все още топла) смес и разбъркайте до гладкост.
Разделете получената маса на 2 равни части, към едната добавете останалото мляко на прах, към другата добавете какао и разбъркайте.
Покрийте охладената торта последователно със светла и тъмна глазура, като ги редувате.
Сложете десерта в хладилника за около два часа, докато стегне глазурата.
Когато глазурата стегне, можете да сервирате десерта.
Много е вкусен!