Бисквити, бишкоти и сухо мляко - бързо, вкусно и дори не се пече! Топ-рецептата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бисквити, бишкоти и сухо мляко - бързо, вкусно и дори не се пече! Топ-рецептата:
Бисквити, бишкоти и сухо мляко - бързо, вкусно и дори не се пече! Топ-рецептата:
28257
Бисквити, бишкоти и сухо мляко - бързо, вкусно и дори не се пече! Топ-рецептата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе изключителен десерт, който със сигурност ще се хареса на всички членове на вашето семейство!

Приготвянето на сладкиша е много лесно, а и изглежда наистина фантастично - все едно е купен от някоя изискана сладкарница!

Нека видим какви са необходимите продукти за вкусната и лесна Бисквитена торта с бишкоти и шоколад :

Бисквитена торта с бишкоти и шоколад

Продукти:

  • 1 пакет какаови бисквити
  • 1,5 пакета кръгли бишкоти (или стандартните, но разрязани на 2
  • 3 чаши прясно мляко
  • 3/4 чаша гранулирана захар
  • 2 пакетчета ванилов пудинг на прах (без захар)
  • 2 жълтъка
  • 1 с.л. пшенично брашно
  • 200 г масло

За глазурата:

  • 200 г масло
  • 1/2 чаша вода
  • 1/2 чаша кристална захар
  • 2 чаши + 1 с.л.
мляко на прах
  • 1 с.л. какао
  • Приготвяне:

    Изсипете 3/4 чаша прясно мляко в купа, добавете жълтъците, добавете захарта, брашното, пудинга и разбийте до гладкост.

    смес с миксер

    Сварете останалото прясно мляко, изсипете разбитата смес във врящото мляко и сварете пудинга.

    варене на крем

    Оставете получения крем да се охлади до стайна температура.

    В купа се разбива омекналото масло и се смесва лъжица по лъжица с пудинговата смес.

    пудинг с масло

    Застелете тава с хартия за печене, на дъното наредете пласт какаови бисквити, намажете половината от пудинг крема.

    сладкиш какаови бисквити

    Върху крема се нарежда втори ред какаови бисквити и се покрива с останалия пудинг.

    торта с какаови бисквити

    Набодете бишкотите вертикално върху десерта и охладете.

    торта с бишкоти

    Сложете маслото в тенджера, добавете захарта, добавете вода и оставете да заври. Разбъркайте, отстранете от котлона и леко охладете.

    Добавете млякото на прах към охладената (но все още топла) смес и разбъркайте до гладкост.

    млечна глазура

    Разделете получената маса на 2 равни части, към едната добавете останалото мляко на прах, към другата добавете какао и разбъркайте.

    двуцветна глазура

    Покрийте охладената торта последователно със светла и тъмна глазура, като ги редувате.

    сладкиш с глазура

    Сложете десерта в хладилника за около два часа, докато стегне глазурата.

    сладкиш с бишкоти и бисквити

    Когато глазурата стегне, можете да сервирате десерта.

    Много е вкусен!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft