
260 гр. брашно
150 гр. бекон
250 гр. кашкавал (настърган)
75 гр. масло
250 мл прясно мляко
1 ½ чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка червен пипер
Нарежете бекона на малки парченца. Запържете го на слаб огън, докато се зачерви. Оставете настрана да се охлади, след това нарежете на много малки парченца. Междувременно настържете кашкавала и започнете с подготовката на тестото.
В голяма купа сложете брашното, бакпулвера, солта, червения пипер и парченцата масло. След това добавете кашкавала, бекона и накрая - млякото. Хубаво разбъркайте, докато получите еднородна смес.
Наръсете работната повърхност с малко брашно и с ръце премесете няколко пъти (тестото не трябва да бъде прекалено много месено). След това го разточете до дебелина един сантиметър. С кръгла формичка направете бисквитите.
Загрейте фурната на 220 градуса. На покрита с хартия за печене тава подредете бисквитите. Най-добре е, ако са с размер от 5 см, разположени на разстояние от 2,5 сантиметра.
Печете 15 минути, докато покафенеят. Оставете ги да се охладят 10 минути, а след това поднесете със сос по желание.