Привържениците на здравословното хранене се страхуват от един от най-известните потомци на френската кухня - майонезата. Нека бъдем честни: тя няма повече калории от сметаната за торти и сладкиши! А вкусът й е незабравим, печивото буквално се топи на езика ви. Рецептата за бисквитки с майонеза е дори по-проста, отколкото може да си представите, и отнема точно половин час.
Днес с голямо удоволствие споделяме тайните на бисквити за чай или кафе. Лесно е да се влюбиш в техния вкус и всичко това заради умелата комбинация от захар и сол . Десерт се приготвя точно в три стъпки, но простотата му не намалява чара му.
Съставките
масло 200 g
майонеза 200 g
Яйце 1 бр
захар 180 g
Пшенично брашно 550 g
ванилия 2 g
сол 0,5 ч.л.
бакпулвер или сода 1 ч.л.
подготовка
Оставете маслото на стайна температура няколко часа преди готвене. Когато омекне, смесете го с майонезата. Добавете захарта, солта, яйце, ванилия и разбийте до гладкост.
Пресейте брашното и бакпулвера в течна смес и омесете гладко тесто. Преместете го в сладкарски плик или найлонов плик.
Разстелете тестото върху намазнена тава за печене във формата на малки бисквитки. Печете десерта за 20 минути на 200 градуса
Веднага след изпичането бисквитките се оказват меки и ефирни, а ако оставите да изстинат и изсъхнат, стават хрупкави и ронливи. Това е една от малкото рецепти, които с право може да приготвяте всеки ден, поради лесността й.