Понякога пека цяла тава бисквити с ябълки и ги ядем цяла седмица. Децата отдавна не са яли едно и също сладко, а съпругът ми предпочита шоколад пред тесто . Но понякога правя само няколко бисквитки и семейството ми ги унищожава за 3 минути. Дори и да е най-обикновена ябълкова бисквитка .
Това е точно този вид печене, което обичам да правя в средата на седмицата. Имам достатъчно време за това, дори и да се връщам от работа много късно. Пълнежът разпространява такъв аромат в целия апартамент, че е много лесно да полудеете.
Как да си направим прости бисквитки с ябълки
Рецепта, изпитана от повече от едно поколение мързеливи домакини. За обилна порция бисквити ви трябват само 1 ябълка и чаша брашно. Разбира се, ще трябва да сте щедри с маслото, ако искате деликатесът да е наистина хрупкав и вкусен.
Съставки
- Ябълка 1 бр.
- Масло 70 гр
- Захар 4 с.л.
- Канела 0,5 ч.л.
- Яйце 1 бр.
- Сол 1 щипка
- Ванилова захар 8 гр
- Мляко 2 с.л.
- Бакпулвер 4 гр
- Пшенично брашно 250 гр
Подготовка
На първо място, пригответе пълнежа. Обелете и почистете ябълката. Нарежете пулпата на филийки, изсипете ги в тигана. Поръсете ябълките с 2 с.л. захар и канела.
Запържете ябълките до карамелизиране в 1 с.л. масло. Сега започнете теста. Смесете яйцето в купа с щипка сол и ванилова захар. Добавете останалата захар там.
Разбъркайте млякото и разтопеното масло (50 г) в яйчената смес. Сега добавете бакпулвера и постепенно добавете брашното. Замесва се меко хомогенно тесто.
Върху набрашнен плот разточете тестото на пласт и от него изрежете кръгове. Поставете плънката и сгънете кръговете.
Поставете препаратите върху лист за печене, покрит с пергамент. Печете сладките в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15-20 минути. След това се охлажда и се поръсва с пудра захар.
Тези сладки изстиват много бързо, затова ги сервирам веднага. Точно това, от което се нуждаете за чай или сладко какао.