![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
700 г кайма
100 мл зеленчуков бульон
150 г картофи
200 г цвекло
50 г брашно тип 500
7 бр. яйчен жълтък
1 бр. яйца
30 г масло
20 мл лимонов сок
Сложете почистената глава цвекло да кипне в подсолена вода и я настържете на ренде. Прибавете я към каймата, заедно със сварените картофи и яйце, черен пипер и чубрица на вкус. Омесете каймата и оформете бифтеци. Панирайте ги в брашното и изпържете в сгорещена мазнина.
Пригответе сос по следния начин: Разбийте жълтъците в съд с обло дъно, поставен във водна баня. След това постепенно ги прибавете към бульона. Като се стегне леко, сипвайте на тънка струйка разтопеното и прецедено масло. Накрая подправете соса с лимонов сок.
Поднесете бифтеците, залети със соса и с гарнитура от прясна салата или варени зеленчуци.