Бишкотен сладкиш с ягоди и маскарпоне
22 Декември 2011
63131
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г бишкоти
1/2 кг ягоди
100 г пудра захар
300 г извара
1/2 кг маскарпоне
Време: 7 минути
Изварата (300 г), маскарпонето (1/2 кг) и половината захар се смесват и разбиват до получаването на гладка смес. Ягодите (1/2 кг) се измиват и пасират, заедно с другата половина от захарта. Половината от бишкотите се подреждат в тавичка и се заливат с плодовата смес. Отгоре се изсипва половината от изварената смес и се заглажда. Следва подреждане на останалите бишкоти, плодова смес и изварен крем. Сладкишът се заглажда и се оставя в хладилника да стегне за няколко часа.
Украсява се по желание - с пресни ягоди, настърган шоколад и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари