Ето я крем-бомбата с бишкоти и разхлаждащ крем от кулинарните форуми - ФЕНОМЕНЪТ на летните десерти!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето я крем-бомбата с бишкоти и разхлаждащ крем от кулинарните форуми - ФЕНОМЕНЪТ на летните десерти!
Ето я крем-бомбата с бишкоти и разхлаждащ крем от кулинарните форуми - ФЕНОМЕНЪТ на летните десерти!
16704
Ето я крем-бомбата с бишкоти и разхлаждащ крем от кулинарните форуми - ФЕНОМЕНЪТ на летните десерти!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Перфектният летен десерт без печене , който ще освежи лятото и ще ви накара да го желаете още и още... Бишкотената торта с лимонов крем е нещо, което непременно трябва да опитате поне веднъж в живота си - мека, нежна, кремообразна и изключително лека, тя е мечтата на всеки, който обича десертите, пълни с крем. Наситеният лимонов вкус пък ще ви освежи приятно в жегите, без да ви е прекалено сладко.

Той е нашият фаворит сред летните десерти - бишкотена бомба с лимонов крем .

Бишкотена бомба с лимонов крем и ягоди

Продукти:

(форма за печене 25 х 25 см)

1 л прясно мляко

6 с.л.

царевично нишесте (120 g)

5 с.л. захар

3 цели яйца + 1 жълтък

лимонова кора и сок от 1 и 1/2 химически необработен лимон

250 г бишкоти

100 г кондензирано мляко

1 чаша лимонов ликьор

2 чаши вода

2 с.л. захар

кокос

ягоди

Приготвяне:

Налейте млякото в тенджера, добавете лимоновата кора и оставете да се загрее на котлона. 

В отделна купа разбийте яйцата със захарта, добавете царевичното нишесте (или обикновено брашно) и разбъркайте до гладка смес.

След това изсипете част от загрятото мляко в яйчената смес, разбъркайте го и го изсипете в тенджерата с останалото мляко. 

Върнете тенджерата на котлона и варете, докато се сгъсти, при непрекъснато бъркане .

лимонов крем

Прехвърлете крема в купа, покрийте с фолио и оставете да се охлади. 

Смесете кондензираното мляко, лимоновата кора и сока от половин лимон, и ги добавете в охладения крем. Съхранявайте в хладилника.

Междувременно потопете бишкотите в ликьора, който стме разредили с вода и още малко лимонов сок. 

Покрийте формата с хранително фолио и поставете отгоре и отстрани напоените в ликьор бишкоти. 

бишкоти във форма

Ако бишкотите са прекалено дълги за стените на формата, счупете ги наполовина. Вътре изсипете готовия и охладен крем. 

бишкотена торта

Отгоре покрийте с още напоени бишкоти, увийте целия десерт във фолио.

Поставете в хладилника за 5 - 6 часа. 

След това обърнете тортата върху поднос.

торта с бишкоти

Гарнирайте с кокос и ягоди, и можете да сервирате. 

бишкотена бомба

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft