Перфектният летен десерт без печене , който ще освежи лятото и ще ви накара да го желаете още и още... Бишкотената торта с лимонов крем е нещо, което непременно трябва да опитате поне веднъж в живота си - мека, нежна, кремообразна и изключително лека, тя е мечтата на всеки, който обича десертите, пълни с крем. Наситеният лимонов вкус пък ще ви освежи приятно в жегите, без да ви е прекалено сладко.
Той е нашият фаворит сред летните десерти - бишкотена бомба с лимонов крем .
Бишкотена бомба с лимонов крем и ягоди
Продукти:
(форма за печене 25 х 25 см)
1 л прясно мляко
6 с.л.
5 с.л. захар
3 цели яйца + 1 жълтък
лимонова кора и сок от 1 и 1/2 химически необработен лимон
250 г бишкоти
100 г кондензирано мляко
1 чаша лимонов ликьор
2 чаши вода
2 с.л. захар
кокос
ягоди
Приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, добавете лимоновата кора и оставете да се загрее на котлона.
В отделна купа разбийте яйцата със захарта, добавете царевичното нишесте (или обикновено брашно) и разбъркайте до гладка смес.
След това изсипете част от загрятото мляко в яйчената смес, разбъркайте го и го изсипете в тенджерата с останалото мляко.
Върнете тенджерата на котлона и варете, докато се сгъсти, при непрекъснато бъркане .
Прехвърлете крема в купа, покрийте с фолио и оставете да се охлади.
Смесете кондензираното мляко, лимоновата кора и сока от половин лимон, и ги добавете в охладения крем. Съхранявайте в хладилника.
Междувременно потопете бишкотите в ликьора, който стме разредили с вода и още малко лимонов сок.
Покрийте формата с хранително фолио и поставете отгоре и отстрани напоените в ликьор бишкоти.
Ако бишкотите са прекалено дълги за стените на формата, счупете ги наполовина. Вътре изсипете готовия и охладен крем.
Отгоре покрийте с още напоени бишкоти, увийте целия десерт във фолио.
Поставете в хладилника за 5 - 6 часа.
След това обърнете тортата върху поднос.
Гарнирайте с кокос и ягоди, и можете да сервирате.
Да ви е сладко!