Благовест Аргиров сподели как е стопил килограми и какво пие за силен имунитет

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Благовест Аргиров сподели как е стопил килограми и какво пие за силен имунитет
105132
Източник: 24chasa.bg
Снимков материал: pixabay.com
Благовест Аргиров сподели как е стопил килограми и какво пие за силен имунитет

През социализма за братя Аргирови, както за всички българи, кебапчетата, кюфтетата и шишчетата били най-празничните храни. Затова когато отишли в Япония през 1986 г.

стояли гладни.

Един японски продуцент дал прием. Искал да ги покани да работят и живеят там. "Но не ни пуснаха. Както и да е, това е минало. Въпросът е, че приемът беше на един кораб в Токийския залив и хората бяха приготвили морски дарове. Тогава Краси Марков водеше българската делегация. С нас бяха и балет "Арабеск". Брат ви каза на Краси: абе, Краси, я ги питай тия хора нямат ли кебапчета или кюфтенца, нещо да хапнем. Гледахме там като изтървани", смее се Аргиров.

Днес той често яде риба и морски деликатеси. Приготвя ги съпругата му Лили, която е от Румъния. Брат му Светослав пък от 18 г. живее в Норвегия, където се развъжда много сьомга. "Въпреки че вече се оказа, че и сьомгата, която идва от Норвегия, не е много екологично чиста. С две думи - не знаем какво ядем. Със сигурност нашите баби и прабаби са имали много по-добра храна", смята Благовест Аргиров.

От известно време той се старае да следва полезен режим. Избягва месото. Брат му от 4 г. е вегетарианец, но на него му е трудно да го спре напълно. Много обича българските колбаси, най-вече луканката. "Но имам висок холестерол и лекарите ме предупредиха, че не бива да ги ям. Избягвам и сладко, тестено", казва певецът. Понякога за закуска той си позволява баничка или щрудел - домашни, които жена му приготвя за сина им. От време на време за първото ядене през деня тя купува и годжи бери и го слага в кисело мляко с един нарязан банан.

На обед певецът яде предимно спагети или риба. Със съпругата му живели 5 г. в Италия, където тя се запалила по италианската кухня. Той самият смята, че средиземноморските ястия са много здравословни. "Колкото по-просто, толкова по-полезно. А в Италия има ястия, които се приготвят буквално за 5 мин.

Едно
пене
например
с пресни
домати,
чесън и
босилек,
чаша вино - страхотно", обяснява той. Всъщност Благовест Аргиров почти не консумира алкохол. Затова не може да се справи с рецептата за здраве, която му казал негов братовчед, лекар в Ню Йорк: бутилка червено вино, изпита с различни жени. "Вино така и не се научих да пия, а различните партньорки отдавна са в миналото", смее се певецът. Той е щастливо женен за съпругата си Лили, с която имат и син. Кристиян е в 11-и клас. Именно майка му се грижи за менюто вкъщи. Като го съобразява с режима, който Благовест Аргиров се опитва да спазва от известно време.

Певецът отслабнал с 5 кг, като вечер яде само салата и нищо след 19,30 ч. "Това според мен е най-важното - човек да не преяжда. Така свалих кръвното, холестерола", обяснява той. Единствено пиенето на вода все още е проблем, защото не се сеща често. А трябва, защото има лек проблем с бъбреците. Образува камъчета и песъчинки, затова трябва да консумира много вода. Иначе е пробвал и диети само с чайове и плодове. Отслабва, но после пак си връща теглото.

Семейството му избягва антибиотиците и гледа да се лекува по естествен начин, когато това е възможно.

Рецептата им за болно
гърло включва един
буркан истински мед
и 200 г настърган
джинджифил

"Медът ни е от Румъния. В Синая живее лелята на съпругата ми. Те произвеждат мед за Германия и сме сигурни, че е абсолютно чист. Разбърква се с джинджифила и се яде по една лъжичка на два часа, много помага, гърлото се оправя", обяснява Благовест Аргиров. За гласа си той никога не е прилагал подобни трикове. Нито пък брат му. Той има още по-силен глас, дар божи, казва Благовест. "Навремето в СССР сме изнасяли по 4 концерта на ден и той пееше повече, никакви проблеми нямаше. Имали сме по 100 концерта за 100 дни, като се има предвид, че сме пътували със самолети до различни големи градове в републиките. Това си е голямо постижение", разказва певецът. През зимата той подсилва имунитета си с чесън. Всяка сутрин накълцва по една скилидка и вместо да я дъвче, я изпива с чаша вода. "Казват, че било много полезно не само за имунитета, а и за кръвното, сърцето", обяснява Благовест Аргиров.

Брат му Светослав е професионален музикант и диригент в Норвегия вече 18-а година, но казал, че до 3-4 г. може да се прибере, в България. "Живее в богата страна, взема много пари, но сърцето му е тук. Ще изчакам решението му. Ако се прибере може да направим нещо отново, защото хората ни знаят заедно", казва Благовест Аргиров.
Едно време, когато с брат му били студенти, често правели опити да приготвят сами обяда и вечерята си. Особено когато имали много да учат или свирят и нямало време да ходят до мензата на Консерваторията. "А що русенско варено се е изяло в ония години", смее се Благовест Аргиров. И днес той кулинарства само ако се налага. Наскоро например със сина му останали сами за 1 месец. Приготвил му яйца, които се превърнали в негов специалитет. "Щом синът ми каза, че са по-вкусни от на майка му", усмихва се певецът.

РЕЦЕПТАТА НА ПЕВЕЦА

ПРОДУКТИ

Няколко яйца, кашкавал, луканка или друг колбас, зехтин, 1-2 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Слагаме зехтин в тигана и щом се загрее, пускаме накълцания чесън да се задуши.

2. Добавяме нарязания колбас да се запържи и накрая слагаме кашкавала.

3. Сипваме веднага и разбитите яйца с подправките и изключваме котлона.

4. Разбъркваме леко. Важно е той да не е силен. Най-отговорният момент е кога точно да махнете тигана от котлона, за да не станат сухи яйцата.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft