Благодарение на тази торта отслабнах: най-трудната част е обелването на бананите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Благодарение на тази торта отслабнах: най-трудната част е обелването на бананите
Благодарение на тази торта отслабнах: най-трудната част е обелването на бананите
78254
Благодарение на тази торта отслабнах: най-трудната част е обелването на бананите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ще се радвам да ви представя тази торта, която е причината да отслабна. Винаги съм била голям фен на тортите и шоколада, но с годините теглото ми започна да се покачва лесно и ми беше трудно да сваля килограмите.

Веднъж се опитах да не ям леко, но не мога да издържа повече от 3 дни. Бях толкова пристрастена към шоколада, че се изкуших да намеря хем по- здравословна рецепта , хем да утоля глада си за сладичко от време на време. Е, за щастие открих перфектната рецепта за Торта за отслабване и сега я правя непрекъснато.

заливане с глазура

Спрях да ям шоколади и вече не купувам бяла рафинирана захар, защото не ми трябва за тази торта. Разбира се, в процеса на намаляване на теглото си използвах и други методи: пия много вода, спортувам редовно и внимавам какво и кога ям, и въпреки това мога да си позволя парче от тази торта.

Прави се от няколко съставки, а този, който е измислил рецептата, се шегува и казва, че най-трудната част от приготвянето на тази торта е обелването на бананите, толкова лесно се прави. Основните съставки на тортата са такива, каквито са и различни читатели, които са опитали тортата, я персонализират по свой вкус:

„Пекох я малко по-дълго във фурната, плюс още 2 минути, май всичко зависи от силата на фурната. Перфектна е! Но имам няколко съвета, които опитах. В сместа сложих и ситно нарязани орехи, а тортата сервирах с нарязани ягоди, които ѝ отиват перфектно."

шоколадова торта за отслабване

Ето и рецептата за тази Шоколадова торта за отслабване :

Шоколадова торта за отслабване

Продукти:

2 банана

2 яйца

4 супени лъжици какао

1/2 чаена лъжичка бакпулвер

За глазурата: 

50 г черен шоколад

45 мл прясно мляко

15 г масло/маргарин

Приготвяне:

Нарежете бананите на по-малки кръгчета и ги сложете в блендер заедно с 2 яйца, 4 супени лъжици какао и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер. Разбъркайте равномерно сместа без остатъци от банан, цялата смес трябва да е течна.

банани с какао

След пасиране изсипете сместа в тава или друга форма за печене с диаметър 14 см. Можете да изпечете сладкиша и в микровълнова фурна. Ако го печете в микровълнова фурна, тогава времето за печене е 5 до 8 минути, а във фурната е малко по-дълго - от 10 до 12 минути.

смес шоколадова торта

През това време пригответе глазурата: разбъркайте шоколада, млякото и маслото в тенджера, докато се разтопят, след което залейте изпечения сладкиш.

глазура за сладкиш

глазура торта

Много е вкусно и може да се яде веднага. За вкус можете да добавите ситно нарязани орехи към сместа за блата или към глазурата, като сладкишът се комбинира добре с червени горски плодове. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft