16 Декември 2021
1257
Снимков материал: pixabay.com
Съставки:
- брашно - 250 гр
- щипка сол
- бакпулвер - 11 гр
- лимон - 1 бр.
- яйца - 4 бр.
- захар - 150 гр
- ванилова захар - 10 гр
- масло - 150 гр
За глазурата:
- пудра захар - 80 гр
- сок от 1/3 лимон
Форма 20*20 см
Начин на приготвяне:
- Смесете брашно, сол, бакпулвер. Към захарта на стайна температура добавете захар и ванилова захар, разбийте последователно добавете яйца, разбийте след всяко. Добавете лимонов сок и лимонова кора.
- Добавете брашното и разбъркайте. Поставете във форма 20*20 см и печете 30-35 минути при температура 190 С.
- Пригответе глазурата и залейте тортата.
Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари