Благодаря ти бабо за рецептата! Краставичките в сол от 25 години ги ям и винаги остават хрупкави...
4 Август 2021
29777
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецептата ми харесва, защото в нея няма нищо излишно, помага за запазването на естествения вкус и аромат, краставичките остават хрупкави като пресни.
Състав:
- краставици;
- зелени подправки (копър, листа от хрян, листа от касис)
- чесън,черен пипер на зърна;
- сол (2 супени лъжици на 1 литър буркан).
Процесът на готвене
- Краставиците и всички добавки се измиват хубаво с вода..
- Сложете в буркани билките, няколко скилидки чесън, копър и магданоз,черен пипер по (вашия) вкус.
- Подредете краставичките
- Сега разредете солта във вода и напълнете бурканите с получената саламура - за литър вода са необходими 2 супени лъжици сол.
- За 2 дни поставете краставиците на хладно място (оставете бурканите без капаци).
- След това изсипете саламурата от бурканите в тенджерада заври и отново изсипете в буркани. Затворете след това плътно с капаци и поставете на хладно място, след 2 седмици можете да извадите и опитате.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари