Благодаря ти бабо за рецептата! Краставичките в сол от 25 години ги ям и винаги остават хрупкави като пресни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Благодаря ти бабо за рецептата! Краставичките в сол от 25 години ги ям и винаги остават хрупкави като пресни
Благодаря ти бабо за рецептата! Краставичките в сол от 25 години ги ям и винаги остават хрупкави...
29777
Благодаря ти бабо за рецептата! Краставичките в сол от 25 години ги ям и винаги остават хрупкави като пресни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата ми харесва, защото в нея няма нищо излишно, помага за запазването на естествения вкус и аромат, краставичките остават хрупкави като пресни.

Състав:

  • краставици;
  • зелени подправки (копър, листа от хрян, листа от касис)
  • чесън,черен пипер на зърна;
  • сол (2 супени лъжици на 1 литър буркан).

Процесът на готвене

  1. Краставиците и всички добавки се измиват хубаво с вода..
  2. Сложете в буркани билките, няколко скилидки чесън, копър и магданоз,черен пипер по (вашия) вкус.
  3. Подредете краставичките
  4. Сега разредете солта във вода и напълнете бурканите с получената саламура - за литър вода са необходими 2 супени лъжици сол.
  5. За 2 дни поставете краставиците на хладно място (оставете бурканите без капаци).
  6. След това изсипете саламурата от бурканите в тенджерада заври и отново изсипете в буркани. Затворете след това плътно с капаци и поставете на хладно място, след 2 седмици можете да извадите и опитате.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft