19 Септември 2021
32063
Снимков материал: pixabay.com
Сочно, нежно, с тънка хрупкава коричка. По отношение на вкуса тук преобладават картофите, така че такива кюфтета се ядат с удоволствие дори от тези, които не обичат тиквички.
Съставки:
- Картофи, сварени в униформа - 650 г
- Тиквички - 350 г
- Сол -на вкус
- Смлян пипер - на вкус
- Чесън на прах - на вкус
- Индийско орехче - на вкус
- Олио за пържене - 1,5 - 2 супени лъжици
Процес на готвене:
- Настържете тиквичките на ренде с големи дупки. Напълнете тиквичките с вода, така че да ги покрие напълно. Оставете да заври. Разбъркайте няколко пъти. Щом водата заври, махнете тигана от котлона и изхвърлете върху сито. Оставете да изстине.
- Междувременно обелете картофите. Пюрирайте.
- Изстискайте добре охладените тиквички. Изпратете ги в купа с картофи. Добавете сол, черен пипер, чесън на прах и индийско орехче. Разбъркайте старателно.
- Сервирате кюфтета. със заквасена сметана и сос от копър . Ако не планирате такъв сос, зелените подправики могат да се добавят към общата маса.
- Оформете кюфтета. Запържете от двете страни до зачервяване на коричката.
Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари