Не можете да устоите на този десерт! Кремообразно, с горска киселост, умерено сладко, кремообразно, топящо се в устата - всички тези похвали са за това Феноменално ягодово тирамису . Приготвя се бързо, а се получава вкусотия, достойна за ресторант със звезда Мишлен! Ето рецептата за уникално бързото и лесно Ягодово тирамису :
Ягодово тирамису
Продукти:
- 100 гр. пресни ягоди
- 30+20 гр. захар
- 10 ml лимонов сок
- 200 ml гъста сметана (от 33%)
- 20 ml кондензирано мляко
- 200 гр. сирене маскарпоне
- ванилин или ванилов екстракт
- маслени бисквити
- пудра захар и малко ягоди за украса
Приготвяне:
Отстранете дръжките на ягодите, нарежете наполовина, добавете 30 gr. захар и лимонов сок. Оставете сместа да заври (да започне да къкри) и изключете.
Докато ягодите със сиропа се охлаждат, към студената сметана се добавят 20 гр. захар, кондензирано мляко и по желание ванилин. Разбийте до гъст, вискозен крем (не разбивайте до пухкавост!). След това добавете сиренето маскарпоне, разбъркайте всичко до гладкост.
Добавете варени ягоди без сиропа - ще ви потрябва малко по-късно. Разбъркайте.
Подредете захарните бисквити на един слой върху форма или тавичка.
Изсипете останалия ягодов сироп отгоре. Отстрани подредете половинки пресни ягоди за гарниране. Вътре добавете крема от маскарпоне и сметаната.
Поръсете с пудра захар. Отгоре украсете с пресни ягоди.
Можете веднага да сервирате летен десерт на масата - много е вкусен! Ако обаче го оставите да престои поне час в хладилник, бисквитките ще омекнат и кремът ще се стабилизира напълно.