Блат "4 х 100" - надува се тройно и попива всичко като гъба! 10 пръста висок и супер пухкав:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Блат "4 х 100" - надува се тройно и попива всичко като гъба! 10 пръста висок и супер пухкав:
Блат "4 х 100" - надува се тройно и попива всичко като гъба! 10 пръста висок и супер...
20545
Блат "4 х 100" - надува се тройно и попива всичко като гъба! 10 пръста висок и супер пухкав:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Яйченият блат "Кастела" е популярен японски десерт, придобил световна слава. Въздушното лакомство се приготвя в производствен мащаб и се изнася в различни страни по света. Особено популярен е блатът в Тайван. Именно там са започнали да го правят по свой начин, но не по-лош от оригинала.

За да направите въздушния царски блат , е важно да запомните няколко важни нюанса. Първо, количеството на съставките директно зависи от размера на формата. В нашия случай се нуждаем от квадратна форма за печене 18 см. На второ място, яйченият блат се пече при ниска температура на водна баня във фурната. Необичайно, нали? Ето цялата рецепта за Блат Всичко по 100 :

Царски блат Всичко по 100

Продукти:

100 гр. захар

100 гр.

брашно

100 гр. масло

100 гр. прясно мляко

6 яйца

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Пресейте брашното. След това смесете млякото и маслото в тенджера.

Разтопете съставките на слаб огън. След това изсипете горещата смес в брашното и разбъркайте добре. Добавете жълтъците един по един.

въздушен блат

След това добавете течен ванилов екстракт към тестото на вкус. Разбийте белтъците със захарта до твърди върхове. След това изсипете останалата част от тестото в белтъците - постепенно!

Бъркайте внимателно сместа по посока на часовниковата стрелка, а купата местете обратно на часовниковата стрелка.

тесто с белтъци

Увийте квадратна тава за печене с прозрачно фолио отвън, а отгоре завийте с алуминиево фолио. Покрийте вътрешността с хартия за печене.

хартия за печене

Изсипете тестото във формата и загладете повърхността. Поставете тавичката с тестото в друга, по-голяма тава. Напълнете я с топла вода най-малко 80 градуса.

блат водна баня

Поставете сладкиша с водната баня във фурната за 65-70 минути на 150 градуса.

яйчен блат

Царският блат е готов. Може да го поднесете като сладкиш, нарязан на парчета, а може и да го сиропирате и напълните с вкусен крем! Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft